Політика

Київ вимагає від РФ розслідування та покарання вбивць Романа Музиченка в Підмосков'ї

Міністерство закордонних справ України висловило "глибоке занепокоєння проявами ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості, що дедалі частіше мають місце з боку російських громадян стосовно громадян України та осіб українського походження".

У поширеній увечері в четвер заяві МЗС "Щодо проявів ксенофобії, екстремізму та національної нетерпимості в Російській Федерації" зазначено: "Антиукраїнські настрої, що активно підживлюються російськими засобами масової інформації, стали реаліями повсякденного російського життя. Поширення таких настроїв створює загрозу для особистої безпеки українців та, у деяких випадках, призводить до трагічних наслідків, наприклад таких, як жорстоке вбивство 14 лютого 2015 року в Московській області групою націоналістично налаштованих молодиків громадянина України Романа Музиченка".

МЗС висунуло вимогу до російської сторони "негайно провести всебічне розслідування зазначеного злочину для встановлення та покарання осіб, винних у вбивстві громадянина України".

Київ, як зазначено в заяві МЗС, також очікує від російської сторони "вичерпних заходів для недопущення у майбутньому будь-яких прояв нетерпимості за національними ознаками щодо українців та осіб інших національностей".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ