Політика

Порошенко просить генсека Ради Європи про сприяння у звільненні заручників, зокрема льотчиці Савченко і режисера Сєнцова

Президент України Петро Порошенко звернувся до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда з проханням про сприяння у звільненні всіх українських заручників у Росії, зокрема, режисера Олега Сєнцова і депутата, льотчиці Надії Савченко.

Крім того, як повідомляє прес-служба глави держави за підсумками зустрічі в Києві з генеральним секретарем Ради Європи, П.Порошенко відзначив важливість негайного вирішення складної гуманітарної ситуації на Донбасі, а також допуску на окуповані території українських та міжнародних гуманітарних вантажів.

Сторони також обговорили грубі порушення прав людини в Криму щодо кримських татар.

У повідомленні також зазначено, що президент наголосив на необхідності проведення експертизи закону "Про забезпечення права на справедливий суд" із залученням експертів Венеціанської комісії. "Глава держави звернувся до генерального секретаря Ради Європи з проханням про підтримку, щоб прискорити проведення такої експертизи і зробити її до набуття чинності закону", - наголосили в прес-службі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ