Політика

Україна знову вимагає від Росії звільнення Надії Савченко

Міністерство закордонних справ України стурбоване відновленням голодовки народним депутатом, льотчицею Надією Савченко в російському слідчому ізоляторі, заявив спікер МЗС Євген Перебийніс.

"Учора ми з глибокою стурбованістю дізналися про те, що Надія Савченко прийняла рішення відновити голодовку протесту проти її незаконного викрадення з території України та безпідставності висунених проти неї російськими органами звинувачень", - сказав Є.Перебийніс на брифінгу в Києві у вівторок.

За його словами, російська сторона далі ігнорує численні звернення МЗС України, українських політиків та громадських діячів, заклики міжнародної громадськості й далі утримує Надію Савченко у в'язниці, фабрикує проти неї звинувачення, не враховуючи наданих захистом доказів непричетності українки до злочинів, які їй інкримінують.

Він нагадав, що, згідно з висновками лікарів, відновлення Н.Савченко голодовки матиме серйозні наслідки для її здоров'я та може завдати їй непоправної шкоди.

"У зв'язку з цим ми вкотре звернулися до російської сторони з вимогою негайно зняти з Надії Савченко всі висунені проти неї абсурдні звинувачення та негайно звільнити її з-під арешту", - сказав Є.Перебийніс.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ