Політика

Яценюк: малозабезпечені повинні отримати субсидії, а переселенці й учасники АТО - різносторонню допомогу

Міністерству соціальної політики України слід приділити увагу спрямуванню субсидій малозабезпеченим і надання усілякої допомоги учасникам АТО і вимушеним переселенцям, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"У нас із вами до кінця поточного року три ключові завдання. Перше: 24,5 млрд грн, які виділені в держбюджеті на субсидії малозабезпеченим громадянам, повинні дійти до кожної людини", - сказав прем'єр-міністр, звертаючись до міністра соціальної політики Павла Розенка після його виступу в ході звіту про 100 днів роботи уряду.

Говорячи про інші пріоритетні завдання для відомства, прем'єр продовжив: "Друге - це тимчасово переміщені особи - допомога їм і працевлаштування. Третє, украй важливе, - учасники Антитерористичної операції - медична допомога, протезування, реабілітація, працевлаштування".

У своєму звіті П. Розенко, зокрема, повідомив, що головний принцип в реформуванні системи пільг - адресність надання. "Пільгу повинна отримувати та людина, яка її потребує", - зазначив міністр. За його словами, з 1 квітня 80 тисяч українських дітей з малозабезпечених сімей віком до трьох років отримають адресні надбавки у розмірі 250 грн.

Також, як зазначив міністр, реформи торкнулися системи субсидій. "Ми взагалі хочемо максимально спростити і відкрити цю систему... Щоб ця система викликала довіру і нею скористалися усі люди, які потребуватимуть цього", - сказав П. Розенко. Він додав, що нова система субсидій запрацює з травня цього року.

Особливу увагу міністр приділив роботі міністерства з надання допомоги бійцям АТО і переселенцям. "Перша категорія - учасники АТО, на посилення їхнього соціального захисту виділено значні кошти. У нас запроваджено нові програми соціальної і психологічної реабілітації для цих людей, забезпечення їх житлом, засобами технічної реабілітації, протезами. Ми забезпечуємо належний рівень захисту цих громадян", - сказав він.

П. Розенко нагадав, що нині спрощена процедура отримання статусу учасника бойових дій. "Близько 20 тисяч українських військових отримали статус учасників АТО, який дає їм пільги і гарантії", - додав він.

Говорячи про допомогу переселенцям, П. Розенко наголосив, що з держбюджету на допомогу цій категорії людей виділено додатково майже 3,5 млрд грн, що дасть можливість хоч би мінімально забезпечити соціальні потреби цих людей.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ