Політика

Подання прокуратури на арешт суддів Царевич і Кицюка розгляне суд Вінниці, стосовно судді Вовка - Голосіївський райсуд Києва

Прокуратура Києва підготувала та направила до міського суду Вінниці подання про обрання запобіжного заходу двом суддям Печерського районного суду Києва Оксані Царевич та Віктору Кицюку, повідомила прес-секретар прокурора Києва Олена Яхно.

"Щодо двох суддів - Царевич і Кицюка подання направлені до Вінницького суду і розглянуті будуть завтра", - розповіла вона агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, судові засідання відбудуться стосовно О.Царевич об 11:30, стосовно В.Кицюка - о 15:30.

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев пояснив, чому запобіжний захід для двох суддів обиратимуть не в Києві. За його словами, генеральний прокурор має право визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо на це є підстави.

"У цьому разі підстава одна - це суддівська "корпоративна етика" в районних судах міста Києва. Суди Києва не погоджували нам ніяких клопотань. Тому генеральний прокурор доручив розслідування цього провадження міжрегіональній групі слідчих, до складу якої і входять слідчі прокуратури Вінницької області. Це його право!", - зазначив прокурор Києва.

Він також повідомив, що запобіжний захід для судді Сергія Вовка обиратимуть у Голосіївському суді за місцем розташування органу досудового розслідування (адреса слідчого відділу прокуратури міста Києва: вул. Антоновича, 114).

У своїх клопотаннях прокуратура наполягатиме на арешті суддів.

Як повідомлялося, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - С.Вовка, В.Кицюка та О.Царевич.

Суддів О.Царевич та В.Кицюка підозрюють у тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, ухвалили свідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення стосовно активістів Автомайдану та в інших справах. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності кількох людей у січні минулого року.

Суддю Печерського районного суду міста Києва С.Вовка підозрюють у вчиненні тяжкого злочину, а саме в ухваленні свідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавлено законного власника його майна. Зазначений кримінальний злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України. Він також ухвалював вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ