Політика

Глава Донецької обладміністрації просить Кабмін відновити фінансування понад 50 прифронтових міст і сіл

Голова Донецької обласної державної адміністрації Олександр Кіхтенко надіслав прем'єр-міністрові України Арсенію Яценюку листа з проханням невідкладно виключити понад 50 населених пунктів регіону з переліку таких, де влада не здійснює або не в повному обсязі здійснює свої повноваження.

Як зазначається в повідомленні прес-служби облдержадміністрації в середу, з 4 березня понад 50 населених пунктів регіону відключені від мережі Державної казначейської служби України згідно з ухваленим у лютому рішенням уряду про розширення переліку таких населених пунктів. "Це призвело до того, що відсьогодні в українських Авдіївці, Дзержинську, Світлодарську й інших містах і селах повністю припинилося бюджетне фінансування. Тобто контрольовані нами населені пункти фактично залишилися без засобів до існування", - підкреслив О.Кіхтенко.

Окрім цього, Донецька облдержадміністрація просить Кабмін нормативно врегулювати питання обліку переселенців з населених пунктів, де діє українська влада, але поруч точаться бойові дії та існує небезпека для життя.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ