Політика

Порошенко посмертно нагородив Нємцова орденом Свободи

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом Свободи російського політика і державного діяча Бориса Нємцова, вбитого в центрі Москви 27 лютого, повідомляє прес-служба глави Української держави.

"Для нас, українців, Борис назавжди залишиться патріотом Росії і другом України. Він своїм життям довів, що це можна поєднати - варто лише захотіти", - зазначив П.Порошенко.

За словами глави держави, Б.Немцов боровся за свободу України і за свободу Росії, оскільки розумів, що без вільної України не може бути й вільної Росії. "За нашу і вашу свободу" – це стало життєвим гаслом Бориса Нємцова. Тому я вирішив нагородити його орденом Свободи. Світла пам'ять", - зазначив П.Порошенко.

Орден Свободи - державна нагорода України для за видатні та особливі заслуги в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних та політичних реформ, обстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Орден Свободи є однією з вищих нагород України і вищим орденом України, яким можуть бути нагороджені іноземці й особи без громадянства (для громадян України вищою нагородою є звання Герой України із врученням ордена "Золота Зірка" або ордена Держави).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ