Політика

Мінінформполітики України ініціює створення інформаційних військ

Міністерство інформаційної політики спільно з волонтерами розробило сайт "i-army.org", на якому соціально активні громадяни можуть вступити в "інформаційні війська".

Як повідомляється на сайті Міністерства інформполітики, головним завданням проекту буде мобілізація користувачів соціальних мереж на донесення достовірної інформації і боротьби з російською пропагандою.

У повідомленні наголошується, що "засилля російських ботів, поширення фейків, інформаційний та психологічний тиск російських ЗМІ - все це має отримати рішучу українську відповідь" та проект i-army.org покликаний виконувати функцію об'єднання зусиль у цьому напрямку.

"Я вже неодноразово говорив про необхідність організувати ефективну протидію російським ботам і фейкам. Завдяки цьому проекту я сподіваюся, у нас з'явиться багато добровольців, готових поширювати достовірну інформацію і викривати російські фейки. Власне, сам проект інформаційних військ вже розпочато спільно з такими добровольцями", - зазначив глава міністерства Юрій Стець.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ