Політика

Порошенко підписав закон про держкомпенсації на будівництво тваринницьких комплексів без прив'язки до поголів'я

Президент України Петро Порошенко затвердив зміни до закону "Про державну підтримку сільського господарства України", який передбачає держкомпенсації на будівництво тваринницьких комплексів без прив'язки до кількості поголів'я.

Згідно з повідомленням прес-служби глави держави, ухвалені парламентом зміни знімають обмеження щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть претендувати на часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції.

Таким чином, здійснюватиметься реальна державна підтримка не лише великих, а й середніх і дрібних фермерів.

До переліку об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодовано, також додано доїльні зали та створені на кооперативних засадах м'ясопереробні пункти.

Як повідомлялося, в держбюджеті-2015 немає програми підтримки сфери тваринництва.

У держбюджеті-2014 за цією програмою передбачалося виділення 888 млн грн у рамках фінансування Міністерства аграрної політики та продовольства. Ці кошти призначалися для виплат спеціальних бюджетних дотацій за утримання і збереження молодняка великої рогатої худоби, вирощену і продану на забій худобу, часткове відшкодування витрат на будівництво тваринницьких ферм, закупівлю племінної худоби.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ