Політика

Тимошенко заявляє про невідповідність опублікованих законів про держбюджет і податкову реформу проголосованим у ВР

Оприлюднені тексти законів про державний бюджет на 2015 рік і ті, що стосуються податкової реформи, не відповідають текстам відповідних законів, які підтримали народні депутати на пленарних засіданнях наприкінці минулого року, заявляє лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"Опублікований текст бюджету, опублікований текст податкових законів не відповідають тому, що було проголосовано в залі", - заявила Ю.Тимошенко під час засідання погоджувальної ради керівників фракцій, груп і комітетів парламенту в понеділок.

Лідер фракції звернулася до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням розібратися цьому питанні й пообіцяла передати йому аналіз фракції "Батьківщина" опублікованих документів.

Вона також зазначила, що в опублікованому тексті закону про державний бюджет і тексти податкових законів до нього не передбачена індексація заробітних плат з 1 липня 2015 року, що було проголосовано в залі засідань Верховної Ради.

"Насамперед була чітка домовленість, що з 1 липня буде підвищено пенсійні соціальні стандарти, із заробітної плати людей, тобто індексовані. Ми говорили, що уряд проаналізує таку можливість і з 1 липня буде зроблено такий крок, як підвищення соціальних стандартів за рахунок індексації", - наголосила лідер фракції.

Ю.Тимошенко зазначила, що, згідно з опублікованим текстом держбюджету, не передбачена індексація пенсій та зарплат, при тому, що очікується "радикальна інфляція й падіння курсу гривні".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ