Політика

Віце-прем'єр Зубко зобов'язав голів ОДА доповісти про графіки віялових відключень електроенергії в Україні

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко зобов'язав керівництво облдержадміністрацій і обласних електропостачальних підприємств сформувати протягом тижня чіткі та зрозумілі графіки віялових відключень електроенергії в Україні.

Як повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ, відповідні доручення віце-прем'єр дав під час селекторної наради 19 грудня.

"Необхідно досконало вивчити питання інтенсивності роботи підприємств-споживачів електроенергії на території кожної області, визначити найбільш пікові години споживання і вже з огляду на це скласти чіткі графіки віялових відключень", - цитують у повідомленні Р.Зубка.

При цьому він наголосив на неприйнятності ситуації, що склалася, коли низку підприємств без попередження було відключено від електропостачання на кілька годин. "За бажання і належного підходу до цієї роботи такі відключення можна провести з мінімальними незручностями для самих підприємств. І не менш важливо, щоб обленерго інформували всіх споживачів про те, в які саме години і на скільки часу відключатимуть світло і неухильно дотримувалися цих графіків", - сказав Р. Зубко.

Як повідомлялося, за підсумками закритого засідання Кабінету Міністрів 19 грудня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що відключення електроенергії споживачам в Україні мають відбуватися рівномірно на всій території країни, включаючи тимчасово непідконтрольні владі території, а також поставив профільним міністерствам і відомствами завдання скоротити кількість таких відключень до Нового року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ