Політика

США схвалили рішення Ради ЄС про санкції проти Криму - держдеп

У Вашингтоні позитивно поставилися до рішення Ради ЄС, що затвердиа пропозиції стосовно обмежувальних заходів щодо Криму, заявила в четвер представник держдепу США Дженніфер Псакі.

"США вітають оголошення ЄС санкцій в галузі торгівлі та інвестицій щодо Криму й Севастополя", - заявила вона журналістам.

Дж.Псакі нагадала, що Вашингтон не визнає приєднання Криму до Росії.

Представник держдепу також заявила, що "США готові скасувати санкції у тому випадку, якщо Росія виконає свої зобов'язання відповідно до Мінських домовленостей". "Наша мета - спонукати Росію відновити територіальну цілісність України", - зазначила Дж.Псакі.

"Ми бачили повідомлення, що президенти Володимир Путін і Петро Порошенко планують поговорити найближчими днями, і ми, зрозуміло, вітаємо це", - заявила вона.

"У нас залишається заклопотаність з приводу гуманітарних конвоїв, що перетинають кордон, ми не знаємо, що в них, українська влада не завжди дає дозвіл (на їх переміщення через кордон - ІФ)", - зазначила представник держдепу.

Рада ЄС затвердила в четвер у результаті письмової процедури пропозиції щодо обмежувальних заходів у торгівлі й інвестиціях стосовно Криму. "З 20 грудня інвестиції в Криму і Севастополі будуть заборонені. Європейці і компанії, що базуються в ЄС, не зможуть купувати нерухомість і компанії в Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм послуги", - зазначено в документі. Ці санкції набудуть чинності 20 грудня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ