Політика

Концепцію програми діяльності Кабміну на 2015 рік буде представлено у ВР у вівторок - Абромавічус

Концепцію реалізації програми діяльності Кабінету Міністрів на 2015 рік представлять на розгляд Верховної Ради у вівторок, 9 грудня, заявляє міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус.

"2015 рік, звісно, буде роком складним. Але буде ухвалено нові закони, проведено масштабну реформу виконавчої влади, все робитиметься для того, щоб країна до 2016 року повернулася до економічного зростання", - запевнив Айварас Абромавічус на брифінгу в Будинку уряду в п'ятницю.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну, при цьому міністр зазначив, що цей документ буде "дуже конкретним". "Програма діяльності базується на ключових завданнях окремих міністерств і плані реформ, орієнтованому на вихід України з економічної кризи. Вже у вівторок цю програму буде представлено Верховній Раді", - зазначив він.

За словами А.Абромавічуса, відновлення економічного розвитку, перехід його на постійну основу можливі лише за умови створення інвестиційного клімату, що можливе за повної ліквідації адміністративних бар'єрів для ведення бізнесу, максимально повного використання можливостей для вільної торгівлі в ЄС.

За його словами, потрібне й узгодження податкового навантаження на бізнес із реальними можливостями економіки, для цього слід скоротити виробничі державні витрати й підвищити ефективність використання державних фінансових ресурсів. Окрім цього, необхідно надати максимальну підтримку економіці шляхом формування ефективної, прозорої та некорумпованої системи держзакупівель.

"Виконання цих завдань можливе лише шляхом ліквідації неефективних і корумпованих систем державного управління й заміни їх на принципово нові, які відповідатимуть вимогам часу й очікуванням суспільства", - зазначив А.Абромавічус.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ