Політика

Німеччина виділить EUR25 млн на житло для переселенців в Україні та EUR500 млн кредиту - на відновлення інфраструктури Донбасу

Німеччина виділяє EUR25 млн на будівництво житла для вимушених переселенців в Україні та EUR500 млн кредитних гарантій - на відновлення інфраструктури Донбасу, повідомляє прес-служба президента України Петра Порошенка за підсумками телефонних консультацій із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

"Петро Порошенко подякував Ангелі Меркель за гуманітарні ініціативи Німеччини в продовження домовленостей, досягнутих під час візиту канцлера до Києва. Зокрема, Німеччина виділяє EUR25 мільйонів на спорудження житла для вимушених переселенців та EUR500 мільйонів кредитних гарантій на відбудову інфраструктури Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Глава Української держави повідомив, що за його дорученням віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман у понеділок провів нараду за участю представників органів центральної та місцевої влади, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), посольства Німеччини в Україні з метою реалізації гуманітарних проектів на кошти німецького уряду. Зокрема, обговорювалося питання доставки та розповсюдження німецької гуманітарної допомоги в Донецькій і Луганській областях та побудови містечок для більше ніж 4 тис. вимушених переселенців.

П.Порошенко та А.Меркель також обговорили ситуацію з дотриманням режиму припинення вогню. Зокрема, президент зауважив, що українська сторона послідовно дотримується домовленостей. Він наголосив, що очікує виконання російською стороною її зобов'язань у рамках Мінського протоколу: виведення військ, забезпечення закриття кордону та запровадження буферної зони уздовж його лінії.

Крім того, співрозмовники розглянули енергетичне питання, зокрема, результати останніх тристоронніх консультацій із газового питання, що відбулися у Берліні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ