Політика

Порошенко: Україна й далі буде соборною та унітарною державою

Питання територіальної цілісності та федералізації України на порядку денному не стоїть, держава залишиться унітарною, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Я можу Вас запевнити, що ні питання суверенітету, ні питання територіальної цілісності, ні питання незалежності країни не стоять на порядку денному. Україна є і буде єдиною державою. Жодної федералізації - Україна буде соборною та унітарною державою", - заявив він в інтерв'ю телеканалу "1+1" у неділю ввечері.

При цьому П.Порошенко наголосив, що зараз треба робити усе необхідне, щоб зупинити загибель людей.

Відповідаючи на запитання щодо раніше виниклих заморожених конфліктів на території колишнього СРСР, глава Української держави заявив, що причиною цього стала відсутність діалогу і те, що кожна з протиборчих сторін думала, що "треба воювати до кінця".

"Я можу сказати з власного дипломатичного досвіду, що Придністров'я, Абхазія (Південна - ІФ) Осетія, Нагірний Карабах та інші заморожені конфлікти існують десятиліттями з двох причин: перша - одразу не було встановлено діалог, який би дав змогу швидко й оперативно запропонувати вихід із ситуації, що склалася. Це призвело де-факто до появи державних формувань, які розкололи країни", - зазначив П.Порошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ