Політика

Заступник міністра закордонних справ Лубківський подав у відставку

Заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський подав у відставку.

"Заява, погоджена сьогодні (у п’ятницю - ІФ) у Брюсселі міністром закордонних справ Павлом Клімкіним, є для мене несподіванкою... Ухвалена заява шле неправильний сигнал усім: агресору, союзникам і, найважливіше, українським громадянам. Саме зараз наша економіка, як під час смертельної хвороби, має самостійно вирвати шанс на життя. Вибір не відкладається, інакше він - не вибір. Я прийняв рішення подати у відставку з посади заступника міністра закордонних справ України і прошу Кабінет Міністрів України підтримати моє рішення", - написав Д.Лубківський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у ніч на суботу.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України заявило, що в п'ятницю у Брюсселі за результатами тристоронньої міністерської зустрічі Україна-ЄС-РФ було досягнуто важливих для Української держави домовленостей.

"ЄС погодився продовжити дію режиму автономних торговельних преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Цей крок сторони ЄС є безпрецедентним жестом підтримки та солідарності з Україною", - сказано в заяві МЗС, поширеній у п'ятницю.

У заяві зазначено, що такі домовленості дадуть можливість Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі з ЄС у рамках угоди про асоціацію.

"Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС та отримають додатковий час для пристосування до умов посиленої конкуренції в рамках ЗВТ Україна-ЄС", - йдеться в заяві.

При цьому, згідно з інформацією, Україні вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС та продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією у рамках угоди про вільну торгівлю СНД.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ