Політика

Порошенко відзначає необхідність міжнародних зусиль у боротьбі з тероризмом і агресією проти України

Президент України Петро Порошенко зазначає, що для рішення щодо запобігання агресії проти України необхідні зусилля всього світового співтовариства.

Як повідомляє прес-служба президента в четвер, під час церемонії вручення вірчих грамот послами низки країн глава Української держави зазначив, що сьогодні гарантії безпеки, надані Україні, зокрема і Будапештський меморандум, не працюють. "Міжнародно-правові механізми були безсилі проти агресії стосовно України, - констатував П.Порошенко. - Ми маємо разом знайти рішення в різних багатосторонніх форматах - НАТО, Європейського Союзу, ООН, як підтримати мир і стабільність у світі".

За його словами, сьогодні, коли світ вшановує пам'ять жертв страшної терористичної атаки в Нью-Йорку, що відбулася 13 років тому, Україна страждає від нової хвилі тероризму.

"Падіння літака MH17 довело, що тероризм є пухлиною, поширення якої небезпечне для людського роду. Усі світові демократії мають об'єднати свої зусилля в боротьбі з цією проблемою", - зазначив президент.

Глава держави наголосив, що агресія проти України і незаконна анексія Криму жорстоко порушили основні принципи міжнародного права. "Я був радий почути від вас чітку позицію, що країни, які ви представляєте, ніколи не визнають анексії Криму, і підтримають територіальну цілісність України", - сказав П.Порошенко.

Президент висловив подяку "численним друзям і партнерам за їх важливу підтримку в цей критичний момент обстоювання суверенітету і безпеки України, а також за допомогу у вирішенні нагальних економічних проблем".

Вірчі грамоти президенту вручили, зокрема, посли Об'єднаних Арабських Еміратів Абдусалам Хареба Ар-Румейсі, Держави Ізраїль Еліяв Білоцерківський, Королівства Іспанія Херардо Анхель Бугайо Оттоне, Королівства Бельгія Люк Якобс, Словенії Наташа Прах.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ