Політика

У Києві вважають найближчі два тижні визначальними у пошуку шляхів переходу до миру на сході України

Найближчі два тижні будуть визначальними у пошуку шляхів виходу із ситуації на сході України, заявляють в Адміністрації президента України.

"Важливо, що це є багатостороннім форматом. І ми вдячні європейській стороні, Європейському Союзу за таку підтримку... Це дає нам можливість посилити позиції України. Сьогодні, швидше, рішення переговорні, дипломатичні що зменшують кількість жертв", - сказав заступник голови Адміністрації Валерій Чалий на брифінгу у вівторок у Києві, розповідаючи про майбутні міжнародні зустрічі президента Петра Порошенка.

В.Чалий заявив: "Я раніше казав, що це кілька тижнів. Я думаю, що вже наступні два тижні будуть визначальними для розуміння шляху виходу з війни до миру".

Поряд з найближчими зустрічами на високому рівні у Києві (23 серпня з канцлером Ангелою Меркель), Мінську (26 серпня - МС-Україна-ЄС) і Брюсселі (візит П.Порошенка 30 серпня), заплановано візит П.Порошенка на саміт НАТО до Уельсу (Ньюпорт, 4-5 вересня). "Після цієї серії зустрічей, буде ще візит президента України на саміт НАТО, де також будуть зустрічі на вищому рівні. Ми зараз не можемо остаточно говорити, але я думаю, що було б правильно, якби відбулася зустріч президентів України та США", - зазначив В.Чалий.

За його словами, "сьогодні вимальовується чітка дипломатична дорожня карта", яка, як сподіваються у Києві, надасть можливість "дійсно, вийти на зовсім інші підходи, що надають можливість говорити про знаходженні вже виходу з війни до миру".

"Я думаю, що президент України використає цю можливість і під час своєї поїздки до Брюсселя проведе багато двосторонніх зустрічей з лідерами країн ЄС. Я не виключаю, що у наступні 10 днів це буде не останній візит президента України. Починається перехід від телефонної дипломатії до безпосереднього спілкування і це буде дуже важливий тиждень для подальших перспектив", - сказав заступник голови президентської адміністрації.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ