Політика

Тігіпка переобрано головою оновленої партії "Сильна Україна"

Народного депутата Сергія Тігіпка переобрано головою партії "Сильна Україна" на I національному з'їзді оновленої політичної сили.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфакс-Україна", за обрання С.Тігіпка проголосували 223 делегати, 1 утримався.

У своїй програмній промові лідер "Сильної України" наголосив, що партія працюватиме за принципом загальнонаціональної – "патріотичної, але не націоналістичної", "від низу до верху" на основі первинних організацій, голос яких матиме вирішальне значення на формування політики партії та її центральних органів.

Також буде передбачено можливість безпосереднього членства в партії, співпрацю з громадськими організаціями й активістами.

С.Тігіпко назвав п’ять основних завдань партії: "Об'єднати країну. Підтримати професійну армію. Захистити мирне населення. Шукати мирного рішення. Підняти економіку".

На з'їзді представлено оновлений стиль партійної символіки. Так, тепер у логотипі "Сильної України" використовується яскравий насичений жовтий колір, який символізує оптимізм і віру в розв’язання складної ситуації в країні. У графіці використовується стиль "геометричний патерн" (шаблон, що повторюється, зразок, із графічних патернів складаються красиві візерунки - ІФ), який метафорично представляє багатогранну Україну зі своїми особливостями і відмінностями.

Як відомо, у березні 2012 року на з'їзді партії "Сильна Україна" було прийнято рішення про саморозпуск, а членам партії було рекомендовано вступати до Партії регіонів. Лідера "Сильної України" С.Тігіпка того дня було обрано членом Партії регіонів, заступником її голови та членом політради.

С.Тігіпка виключили з Партії регіонів 2014 року після з'їзду партії, на якому було ухвалено рішення підтримати кандидатуру Михайла Добкіна на президентських виборах.

У квітні поточного року С.Тігіпко заявив, що злиття "Сильної України" з Партією регіонів було помилкою, тому партію буде відроджено.

"Я оголошую новий політичний проект, який ми почнемо активно реалізовувати після президентських виборів, і він називається "Сильна Україна", - заявив С.Тігіпко під час презентації своєї передвиборної програми в Києві.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ