Політика

Засідання контактної групи щодо ситуації на сході України може відбутися в Мінську найближчими днями - заступник голови Адміністрації президента

В Адміністрації президента України повідомляють, що керівництво Білорусі готове сприяти організації в Мінську зустрічі тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

"Проблема була в тому, де можна зустрітися. І виникла ідея, яка, можливо, допоможе в реалізації цього питання, - провести цю зустріч у Мінську. Учора президент України провів телефонну розмову з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, і результатом цієї розмови стала позиція Білорусі, що вона та особисто О.Лукашенко могли б сприяти проведенню такої зустрічі", - повідомив заступник голови Адміністрації президента Валерій Чалий на брифінгу в середу.

За його словами, якщо ця зустріч відбудеться в Мінську, то таке сприяння буде дуже корисне в контексті врегулювання ситуації на сході України. "Я вважаю, що в цьому разі це дуже партнерський крок із боку керівництва Білорусі", - зазначив заступник голови Адміністрації президента.

В.Чалий спрогнозував, що таке засідання може відбутися вже найближчими днями.

Як повідомила напередодні прес-служба президента України, Петро Порошенко просив білоруського лідера провести цю зустріч найближчого четверга, 31 липня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ