Політика

Комуністи у ВР після розпуску фракції надалі представлятимуть інтереси своїх виборців - Симоненко

Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко вважає, що після ліквідації фракції КПУ у Верховній Раді український парламент перестав бути публічним майданчиком.

"Український парламент, як і будь-який інший, це публічна трибуна для дискусій, і таким чином український парламент втратив публічність, там представлена лише одна точка зору - точка зору партії війни: "Батьківщини", "Свободи" й "УДАРу", - заявив він на прес-конференції в Києві в четвер.

За словами П.Симоненка, рішення про розпуск фракції КПУ є відправною точкою встановлення в Україні "диктатури націонал-фашистського режиму".

Він зазначив, що рішенням про розпуск фракції влада позбавила три мільйони громадян права бути представленими в парламенті.

За його словами, депутати з фракції КПУ надалі працюватимуть у Верховній Раді, з огляду на свої переконання вноситимуть проекти законів, використовуватимуть інші можливості для представлення своєї позиції.

Коментуючи розпад коаліції, П.Симоненко зазначив, що ініціатори процесу таким чином уникають відповідальності за виконання обіцянок, які вони давали Майдану, й відповідальності за ситуацію в країні.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов оголосив у парламенті в четвер про розпуск фракції Компартії у зв'язку зі зменшенням її чисельності.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ