Політика

Київ готовий до другого раунду переговорів щодо врегулювання ситуації в Україні, але проти зміни женевського формату - МЗС

Українська сторона позитивно розглядає пропозицію стосовно проведення другого раунду переговорів у форматі женевського діалогу, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

"Україна відкрита до діалогу, який міг би сприяти деескалації ситуації в південно-східних областях, насамперед із погляду створення належних умов для проведення позачергових президентських виборів 25 травня", - повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" заступник директора департаменту інформаційної політики МЗС Василь Зварич.

Він зазначив, що всі сторони женевської заяви, насамперед Росія, мають відповідально поставитися до виконання положень цього документа, імплементація якого є тим фундаментом, що дасть змогу забезпечити процес деескалації ситуації.

"Одним із пріоритетів у зв'язку з цим має стати безперечна та безумовна підтримка сторонами женевської заяви проведення 25 травня позачергових президентських виборів як важливого чинника нормалізації ситуації в Україні", - зазначив В.Зварич.

Коментуючи позицію російської сторони щодо участі в таких переговорах представника південного сходу України, представник МЗС зазначив, що женевський формат уже визначено, тому не вважає за доцільне його змінювати.

За його словами, пропозиція щодо другого раунду переговорів у женевському форматі ще на етапі розгляду, тому про конкретну дату його проведення говорити передчасно.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ