Політика

Київ не ініціюватиме засідання Генасамблеї ООН щодо ситуації у східних регіонах - МЗС України

Українська сторона наразі не має наміру ініціювати засідання сесії Генасамблеї ООН у зв'язку з ситуацією в східних регіонах країни.

"Зараз ми не порушуємо питання про проведення сесії Генасамблеї ООН. На сьогодні результат, який ми отримали 27 березня на голосуванні резолюції щодо Україні досить високий і задовольняє нас на цьому етапі", - сказав глава МЗС України Андрій Дещиця в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, Генасамблея ООН 27 березня більшістю голосів підтримала резолюцію щодо територіальної цілісності України. За прийняття документа на засіданні Генасамблеї проголосували 100 держав, проти - 11, утрималося - 58.

Цією резолюцією Генасамблея підтримала суверенітет і територіальну цілісність України, закликала держави утриматися від дій, спрямованих на порушення українських кордонів, а також підтвердила нелегітимність референдуму в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі 16 березня 2014 року.

Згідно з даними голосування, проти резолюції проголосували Вірменія, Білорусь, Болівія, Куба, КНДР, Нікарагуа, Росія, Судан, Сирія, Венесуела і Зімбабве. Серед країн, які утрималися, Китай і кілька держав Латинської Америки і Африки.

Повний текст інтерв'ю буде оприлюднено у відкритому доступі на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ