Політика

Баррозу зустрінеться з Яценюком у травні

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу в травні зустрінеться з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком.

Як повідомляє прес-служба Європейської Комісії, про таку зустріч йшлося під час переговорів європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле з в. о. міністра закордонних справ України Андрієм Дещицею, що відбулися в Празі в п'ятницю.

"Єврокомісар Ш.Фюле відзначив заплановані на травень зустрічі президента Баррозу та прем'єр-міністра Яценюка, а також деяких ключових європейських комісарів і відповідних міністрів України", - зазначено в повідомленні.

Європейська Комісія зазначає, що основними темами обговорення між Ш.Фюле та А.Дещицею стала ситуація на сході України та дії ЄС, спрямовані на підтримку України.

"Ми є свідками серйозних і небезпечних спроб, спрямованих на те, щоб відвернути український народ від нових можливостей, а міжнародне співтовариство - від допомоги захистити їх свободу вибору", - сказав європейський комісар.

При цьому Ш.Фюле запевнив, що "ніхто не може сумніватися в твердому зобов'язанні ЄС надавати сильну політичну та фінансову підтримку Україні".

ЄК повідомляє, що співрозмовники обговорили конкретні дії з реалізації підтримки ЄС для стабілізації ситуації в Україні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ