Політика

Партія регіонів хоче брати участь у чотиристоронніх переговорах щодо врегулювання ситуації в Україні від імені південного сходу країни

Партія регіонів від імені південного сходу України готова брати участь у переговорах між Україною, ЄС, Росією та США з метою врегулювання політичної кризи.

Як прес-служба Партії регіонів, таке рішення в середу пізно ввечері ухвалила президія політради партії.

"Партія регіонів має у восьми південно-східних областях України представництво в місцевих радах, а також найбільшу фракцію в українському парламенті. Тому має підстави запропонувати як парламентера Михайла Добкіна, який виграв праймериз на з'їзді ПР і є кандидатом на посаду президента України від Партії регіонів", - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, раніше цього тижня держсекретар США Джон Керрі та глава МЗС Росії Сергій Лавров домовилися провести чотиристоронню зустріч щодо ситуації в Україні наступного тижня в Європі.

Очікується, що в переговорах мають узяти участь представники США, ЄС, Росії та України.

Глава МЗС РФ висловив побажання, щоб представники південних і східних регіонів України були представлені на багатосторонніх консультаціях з урегулювання української кризи. "Ми за те, щоб південь і схід України були представлені на майбутніх заходах", - сказав він на прес-конференції.

Водночас у МЗС України заявили, що в міжнародних переговорах щодо врегулювання ситуації в Україні можуть брати участь тільки офіційні представники.

У зовнішньополітичному відомстві України нагадали, що український уряд неодноразово висловлював готовність враховувати точки зору всіх громадян України з усіх регіонів країни, і "саме для цього здійснюється підготовка до конституційної реформи, де ці питання буде враховано". "Але коли йдеться про переговори такого рівня, то участь у них мають брати офіційні представники держав", - сказав представник МЗС Євген Перебийніс.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ