Політика

"Правий сектор" виступає за позаблоковий статус України і проти членства країни в ЄС - Ярош

"Правий сектор" виступає за позаблоковий статус України, заявляє лідер руху Дмитро Ярош.

"Правий сектор" не виступав і не виступає за вступ України до Євросоюзу. Ми вважаємо, що Україна має бути суб'єктом, а не об'єктом геополітики. Ми виступаємо за позаблоковий статус країни. Як і шахтарі Донбасу, ми проти того, щоб в Україні були бази НАТО, тобто ми проти членства України в НАТО. Ми говоритимемо з людьми, які і за Євросоюз, і з тими, хто за союз із Росією. Я наголошую: ми пропонуємо варіант позаблокового статусу України", - сказав Д.Ярош в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна".

Відповідаючи на запитання, на який прийом "Правий сектор" розраховує в Донецьку, лідер руху наголосив: "Донеччина - це наша, українська земля, тому розраховуємо на нормальне спілкування з людьми. І поїдемо туди, власне, для того, щоб відповідати на ті питання, які стоять перед громадянами".

Д.Ярош також зазначив, що "Правий сектор" не поїде в Донецьк зі зброєю.

"У нас немає проблем у діалозі із шахтарями, я сам із Дніпропетровської області. Більше того, наприклад, у Вугледарі, який неподалік Донецька, є Профспілка шахтарів-бандерівців, і вона діє вже багато років. Не так усе однозначно в Донецькій області, як на мене. Ті самі шахтарі в 1989-му і 1990 роках відіграли не останню роль у тому, щоб розвалився СРСР і Україна стала незалежною державою", - зазначив лідер "Правого сектора".

Повністю інтерв'ю Д.Яроша буде показано на телеканалі "Україна" 23 березня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ