Політика

Глава ВРЮ Лавринович: парламент єдиний легітимний орган, нічого страшного я не бачу

Голова Вищої ради юстиції, екс-глава Мін'юсту Олександр Лавринович вважає, що в цій ситуації у країні єдиним легітимним органом є Верховна Рада, яка в силу обставин взяла на себе відповідальність за систему управління країною.

Відповідаючи на запитання журналістів у вівторок про те, як він розцінює подію в країні та легітимність ухвалених парламентом рішень, О.Лавринович наголосив, що в Україні "склалася абсолютно неординарна ситуація", і тому складно підходити до цих подій із вимогами усталених норм.

"Те, що сталося, коли Україна залишилася практично без реально функціонуючої системи управління, коли глава держави взагалі залишив в один момент своє місце, коли перестав працювати уряд, такого не було навіть у 1991 році",- сказав він.

О.Лавринович додав: "Звичайно, я можу сказати, що не дотримуються процедур, не виконується регламент роботи, але реально діє єдиний легітимний орган влади в Україні сьогодні - це Верховна Рада".

Голова ВРЮ вважає, що парламент "був змушений в силу обставин взяти всю відповідальність за систему управління в державі і ухвалювати рішення, які стосуються і виконавчої влади, і інших напрямів".

Відповідаючи на запитання про те, чи можливо буде оскаржити всі ухвалені наразі у парламенті рішення, О.Лавринович сказав: "Оскаржити, звісно, потім все можливо, але для того, щоб щось оскаржити, необхідно, щоб настав час, коли можна буде спокійно подавати скарги і розглядати. Думаю, що в той час багато чого може бути виправдано з тих помилок, які нині відбуваються".

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що нічого страшного в країні не відбувається, О.Лавринович сказав: "Я нічого страшного не бачу. Я бачу, що ухвалюють деякі речі, які не є першочерговими".

При цьому він додав, що продовжує працювати на своїй посаді, рішення щодо виходу з Партії регіонів залежатиме від того, яка це буде партія".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ