Політика

Баррозу: Скасування законів від 16 січня і наступне ухвалення закону про амністію - важливий крок зі зняття напруженості в Україні

Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозу заявляє, що скасований Верховною Радою України законодавчий пакет від 16 січня спільно з наступним ухваленням закону про амністію буде "важливим кроком зі зняття напруженості та здійснення наступних кроків щодо виходу з кризи"

"Сьогодні Верховна Рада ухвалила рішення про скасування законів від 16 січня. Якщо це буде разом з ухваленням закону про амністію, то це рішення стане важливим кроком для зняття напруженості в ситуації, що склалася, та здійснення наступних кроків у напрямі політичного діалогу та врегулювання кризи", - заявив Ж.М.Баррозу на прес-конференції після саміту Росія-ЄС у Брюсселі у вівторок.

Президент ЄК знову висловив "глибоке занепокоєння з приводу ескалації насильства, загибелі людей, повідомлень про зникнення людей, а також щодо насильства стосовно протестувальників і журналістів".

"Застосування сили - це не відповідь у політичній ситуації", - наголосив він, закликавши до діалогу з опозицією, громадянським суспільством.

Крім того, Ж.М.Баррозу висловився за необхідність "притягти до відповідальності винних у насильстві".

Президент ЄК знову підтвердив політику відчинених дверей для України.

"Ми готові йти далі, підписувати угоду про асоціацію, якщо влада підтвердить, що вона прагне до розвитку демократії України", - сказав він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ