Політика

Опозиція готова продовжити переговори для врегулювання кризи - заява Штабу національного спротиву

Опозиція готова продовжити переговори для запобігання подальшій ескалації та кровопролиття, врегулювання кризи, збереження єдності країни, заявляє Штаб національного спротиву.

У заяві зазначено, що таке рішення ухвалено, "незважаючи на курс влади на зрив переговорів і введення надзвичайного стану" .

У Штабі наголосили, що за останню добу Майдан загалом дотримується перемир'я і затишшя, але "терпіння розгніваних глухотою влади людей може перерватися в будь-який момент".

Водночас у заяві зазначається, що влада намагається зірвати переговори шляхом обвинувачення опозиції в захопленні будівель Міністерства юстиції.

"Наразі в приміщенні Міністерства протестувальники відсутні", - наголошують у Штабі .

У заяві наголошується, що протягом останньої доби "правоохоронці спільно з організованими бандоформуваннями - "тітушкамі" із застосуванням грубої сили і зброї розігнали мирні протести громадян в Запоріжжі, Дніпропетровську, Черкасах, Сумах".

"Кількість постраждалих становить сотні осіб. Так звані правоохоронні органи спільними зусиллями з бандитами продовжують викрадати людей .... Тривають незаконні масові арешти, облави, захоплення заручників. Не припиняються переслідування журналістів та перешкоджання їхній професійній діяльності", - наголошують у Штабі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ