Політика

Критика з боку іноземних держав ухвалених Радою законів необ'єктивна - Лукаш

Міністр юстиції Олена Лукаш вважає необ'єктивною критику з боку західних держав ухвалених українським парламентом змін до законодавства 16 січня поточного року.

"У мене було багато особистих зустрічей із дипломатами, яким я ставлю одне запитання: я, міністр юстиції, ще не бачила всіх цих законів, а ви вже засудили їх зміст. Ви порівнювали норми цих законів із нормами кодексів тих країн, які ви представляєте? У відповідь завжди було мовчання", - сказала вона на брифінгу в Києві у вівторок.

У зв'язку з цим вона назвала необ'єктивною та однобічною критику з боку деяких держав на адресу ухвалених законів і додала, що уряд не братиме участі в непрофесійних дискусіях.

Що стосується змісту ухвалених змін, то, за словами міністра юстиції, ці зміни відповідають законодавству низки європейських держав. Зокрема, в Німеччині та інших європейських країнах, а також США під час масових акцій заборонено маскувати обличчя, така діяльність спричиняє кримінальну відповідальність.

"Норми, які існують в Україні, практично аналогічні нормам, які існують у 12 штатах США, Франції, Великій Британії", - сказала міністр.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ