Політика

Люди отримали право з мирного протесту перейти на немирний через небажання влади йти на діалог - Яценюк

Українці перейшли від мирних акцій протесту до силового протистояння зі співробітниками внутрішніх справ тому що влада вже понад два місяці не йде на діалог з громадськістю, вважає лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Через те, що президент мовчить два місяці і ховається, ми маємо те, що маємо сьогодні на вулиці. Люди отримали право з мирного протесту перейти в немирний, тому що глухість влади та зневага до людей спровокували те, що зараз відбувається в Києві", - сказав А.Яценюк у штабі Національного спротиву у вівторок.

Він наголосив, що переговори для врегулювання політичної кризи наразі ще не почалися: "Тривають технічні консультації на рівні представників адміністрації президента Януковича та представників опозиції, яких уповноважило ВО "Майдан".

А.Яценюк нагадав, що опозиція виставила чіткий перелік вимог: "На цьому етапі базові речі - відвести сили безпеки і "Беркут" з центру міста Києва та зупинити насильство, скасувати пакет диктаторських законів та провести відставку уряду".

"Це зараз три першочергових кроки, які треба зробити", - наголосив він.

За словами політика, опозиція очікує відповіді від адміністрації президента, які з вимог вони приймають, а які ні: "Ми б хотіли взагалі почути, що вони хочуть. Ми прозоро сказали - ось що вимагають люди. Тепер скажіть, на що ви згодні, не мовч і т ь".

Стосновно ухвалених 16 січня Верховною Радою законів, А.Яценюк наголосив, що шлях вирішення проблеми один - "Янукович ухвалював ці закони, Янукович разом із Партією регіонів має повне право і обов'язок їх скасувати.

"Механізм є - дострокова сесія парламенту", - сказав він.

А.Яценюк також повідомив, що в середу, в День соборності України, опозиція планує провести установчий з'їзд членів Народної Ради України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ