Політика

Київрада вимагає через суд звільнити вулиці та тротуари столиці - "Батьківщина"

Київська міська організація партії ВО "Батьківщина" отримала повістку до Печерського райсуду Києва за позовом Київської міської ради щодо усунення перешкод у користуванні вулицями, тротуарами й пішохідними переходами цілої низки вулиць у центрі столиці.

Як повідомляє в понеділок прес-служба київської "Батьківщини", відповідачами у провадженні за позовом Київської міськради, поданим 9 грудня, окрім "Батьківщини", також є голова парламентської фракції "УДАР" В.Кличко і деякі інші фізичні особи.

Згідно з вимогами Київради, яка в позові стверджує, що "уповноважена виконувати функції власника стосовно вулиць і доріг на території Києва", в судовому порядку столична влада вимагає "усунути перешкоди в користуванні вулицями Круглоуніверситетською, Шовковичною, Пилипа Орлика, Інститутською, Гусовського, Різницькою, Грушевського, Банковою, Хрещатиком, Лютеранською, Заньковецької, Богомольця, Командарма Каменєва, Липською, майданом Незалежності, Кловським узвозом, провулками Кріпосним і Липським".

У прес-службі зазначили, що взяти участь у процесі має намір народний депутат, голова столичної "Батьківщини" Юрій Одарченко. За його словами, позов є абсурдним, адже передбачає заборону користуватися центральним вулицям Києва взагалі всім.

"Київська міська рада стверджує, що вона є власником доріг у місті Києві, а тому, як власник, вимагає від певних осіб припинити користуватися цими дорогами. Якщо ми дозволимо таким позовам навіть розглядатися в судах, ми створимо прецедент, який надалі буде використано для судового терору проти громадян. Завтра держава зможе подати до суду за те, що ми дихаємо повітрям, яке належить державі", - зазначив Ю.Одарченко.

Як повідомили в прес-службі столичної "Батьківщини", засідання заплановане на вечір понеділка, 16 грудня.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ