Політика

Генпрокуратура має невідкладно відреагувати на факти перешкоджання журналістам під час їхньої роботи на акціях протесту - Чепак

Прес-секретар президент Дарка Чепак звернулася з вимогою до Генеральної прокуратури України відреагувати на злочини проти журналістів під час їхньої роботи на акціях протесту.

"Звертаюся до Генпрокуратури України з вимогою невідкладно та оперативно розслідувати всі злочини проти представників ЗМІ під час висвітлення масових акцій і надати оцінку таким діям", - зазначено в заяві Д.Чепак, опублікованій на її сторінці в Facebook.

Вона зазначила , що за останні дні під час акцій протесту в Києві постраждали понад 40 вітчизняних та іноземних представників ЗМІ, всі вони дістали травм різного ступеня тяжкості. "Як керівник міжвідомчої групи з аналізу додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, вимагаю від правоохоронних органів надати належну оцінку діям представників МВС, які підняли руку на незалежну і вільну пресу. Вимагаю забезпечити дотримання правоохоронцями конституційних прав і свобод людини і громадянина, зокрема права на свободу слова, на вільне виявлення своїх поглядів і переконань", - зазначила прес-секретар президента.

Вона також закликала всіх постраждалих представників ЗМІ подавати заяви про злочини до правоохоронних органів та інформувати про це відповідну міжвідомчу робочу групу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ