Політика

Янукович переконаний: Є безліч питань, які необхідно вирішувати шляхом тристоронніх переговорів

Україна зацікавлена в розблокуванні підписання угоди про стратегічне партнерство з Росією - для цього важливі переговори у форматі Україна-ЄС-РФ, заявляє президент України Віктор Янукович, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

У п'ятницю у Вільнюсі після саміту Східного партнерства В.Янукович зазначив, що українська сторона запропонувала провести тристоронні переговори, щоб зняти ті "вимоги Росії", які виникли на шляху підготовки до створення ЗВТ з ЄС.

"Ми в цьому дуже зацікавлені, щоб розблоковувати підписання угоди про стратегічне партнерство з Росією", - наголосив В.Янукович.

"Я переконаний, у нас є безліч питань, які нам треба найближчим часом вирішувати спільно: Україна-ЄС-Росія", - заявив глава держави.

"У цьому трикутнику є питання і ГТС, які ми обговорювали не лише з керівництвом Єврокомісії, а й на двосторонньому рівні, наприклад, із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель", - додав він.

"В.Янукович наголосив, що сьогодні в жодному разі не варто протиставляти політику "схід-захід, чорно-біле".

"Ми маємо знайти такий шлях, який би був вигідний для всіх сторін", - додав президент.

Він наголосив, що українська економіка не повинна зазнавати втрат через які-небудь протиріччя, що виникають із партнерами.

Глава держави додав, що Україна та РФ також мають багато двосторонніх питань, "які останнім часом не вирішуються".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ