Політика

Україна готова максимально швидко завершити виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС - Янукович

Україна готова максимально швидко завершити виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму з країнами Європейського Союзу, заявив президент України Віктор Янукович на пленарному засіданні саміту Східного партнерства.

"Ми готові якнайшвидше завершити виконання відповідного плану дій. Розраховуємо на розуміння, підтримку і солідарність з боку ЄС у цьому вкрай важливому питанні", - цитує В.Януковича його прес-служба у п'ятницю.

На думку В.Януковича, впровадження безвізового режиму є важливим кроком, що наблизить Україну до Євросоюзу. "Впевнений, що найбільш показовим кроком, який свідчив би, що ЄС насправді готовий відчинити для нас свої двері, стало б запровадження без зволікань безвізового режиму для громадян України", - наголосив він.

Говорячи про подальший успіх реалізації ініціативи держав-партнерів, президент наголосив на необхідності визначення чітких орієнтирів і цілей Східного партнерства.

"Стратегічна дискусія щодо шляхів оптимізації економічної співпраці ЄС з країнами - учасницями Східного партнерства й визнання європейської перспективи для зацікавлених держав-партнерів могла б розпочатися вже сьогодні й набути чітких рис у період до наступного саміту Східного партнерства в Латвії", - сказав глава держави.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ