Політика

Тимошенко від їжі відмовилася, але лікування отримує в повному обсязі

Незважаючи на оголошене 25 листопада голодування, екс-прем'єр Юлія Тимошенко проходить курс лікування в повному обсязі, повідомив головлікар ЦКЛ № 5 (Харків) Михайло Афанасьєв.

"Наразі проводиться повноцінне лікування і прийом препаратів. Інша справа - якщо триватиме відмова від їжі, застосування лікарських засобів буде обмежено", - сказав він журналістам у вівторок.

М.Афанасьєв підтвердив, що Ю.Тимошенко припинила приймати їжу в понеділок.

"При цьому вона приймає достатню кількість рідини, переважно це вода. На сьогоднішній день під час візиту нашого лікаря її стан був задовільний, стабільний", - сказав М.Афанасьєв.

Водночас, у Держпенітенціарній службі зазначили, що не можуть зафіксувати, чи дійсно Ю.Тимошенко голодує.

"Ми не можемо жодним чином це зафіксувати", - сказав начальник Качанівський виправній колонії Ігор Колпащиков журналістам у вівторок біля ЦКЛ № 5 у Харкові.

Він підтвердив, що керівництво колонії отримало заяву Ю.Тимошенко про оголошення голодування, однак, відповідно до нормативних актів пенітенціарної служби, у разі оголошення голодування засуджену мають перемістити в окремий блок, а їжу мають подавати в суворо відведений певний час і співробітники пенітенціарної служби мають фіксувати, чи вживає засуджений їжу, оглядаючи їжу до і після внесення в палату.

"У нашій ситуації в її палаті перебуває сусідка, яка також проходить курс лікування Ми не можемо її відселити. У палаті не здійснюються жодної відеозйомки, і, як би банально це не звучало, холодильник теж перебуває в палаті", - сказав він.

За його словами , співробітники колонії проводили вранці у вівторок профілактичну бесіду з Ю.Тимошенко, щоб вона відмовилася від голодування, однак відповіді з її боку не було.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ