Політика

Київ зацікавлений у роботі місії Кокса-Кваснєвського до Вільнюського саміту - Кожара

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара позитивно оцінив рішення про продовження роботи місії Європейського парламенту в складі екс-президента Польщі Александра Кваснєвського та екс-президента ЄП Пета Кокса до саміту Східного партнерства у Вільнюсі наприкінці листопада.

"Я вважаю, що на сьогоднішній день це єдина об'єктивна місія з боку Євросоюзу - незаангажована, непартійна. Адже багато з тих політичних сил європейських і багато представників європейських, які підтримують Тимошенко, є її політичними союзниками, союзниками політичної партії "Батьківщина", - сказав Л. Кожара, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" у четвер у Києві.

Він зазначив, що місія Кокса-Кваснєвського є єдиною незангажованою місією, яка доводить до ЄС достовірну інформацію.

"Ми дуже зацікавлені в тому, щоб ця місія працювала до проведення Вільнюського саміту", - наголосив міністр.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, яким чином Україна переконує країни - члени ЄС дати згоду на підписання Угоди про асоціацію, він відповів: "Нас не потрібно переконувати, нам потрібно виконати все те, що ми домовилися виконати з ЄС".

Л.Кожара нагадав, що всі зобов'язання України, зокрема політико-юридичного характеру, викладені у заяві за результатами останнього саміту Україна - ЄС.

Як повідомлялося, на конференції президентів Європарламенту 13 листопада ввечері в Брюсселі було ухвалено рішення про те, що спостережну місію А.Кваснєвського і П.Кокса продовжено до Вільнюського саміту.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ