Політика

Азаров пов'язує останні складнощі в торгівлі з РФ з утворенням і структуруванням МС

Прем'єр-міністр України Микола Азаров пов'язує проблеми в торговельних відносинах із Росією з утворенням і структуруванням Митного союзу.

"Наразі є певні складнощі, пов'язані, насамперед, як ми вважаємо, з утворенням, структуруванням і формалізацією Митного союзу. В нас з'являються відмінності в підходах", - сказав він журналістам у четвер у Луганську.

При цьому прем'єр закликав ЗМІ "штучно не роздувати й не перебільшувати ситуацію".

"Наразі наші ЗМІ цю тему, нібито наявного конфлікту, перебільшують. Так, є проблеми, але не потрібно зараз ці проблеми штучно роздувати та штучно перебільшувати", - сказав М.Азаров.

Прем'єр висловив переконання, що вирішення цього питання лежить у площині узгодження позицій двох країн.

"Це - робота непроста, важка, але вона, безумовно, дасть свої результати. Ми в цьому глибоко переконані", - зазначив глава уряду.

Він укотре заявив, що не потрібно протиставляти співпрацю України з Європейським Союзом та її співпрацю з МС.

"Ми не маємо альтернативи. Ми розвиватимемо нашу співпрацю і з Європою, і з країнами Митного союзу", - наголосив М.Азаров.

Як повідомлялося, Федерація роботодавців України (ФРУ) заявила, що Митна служба РФ з 14 серпня внесла до переліку "ризикових" усіх без винятку українських імпортерів, що, за оцінками ФРУ, означає повне зупинення українського експорту на невизначений час.

За підрахунками об'єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі 2013 року прогнозувався на рівні $8,5 млрд. ФРУ вважає, що втрати України від дій російської сторони можуть сягнути у другому півріччі $2-2,5 млрд.

Пізніше деякі великі українські товаровиробники також заявили про складнощі з проходженням кордону РФ їхньої продукції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ