Політика

Позачергові вибори депутатів Київради необхідно провести до кінця вересня - Магера

Навіть незважаючи на останні рішення Конституційного Суду щодо позачергових виборів Верховна Рада могла б ухвалити постанову про призначення позачергових виборів у Києві, заявив у четвер в інтерв'ю "5 каналу" заступник голови ЦВК Андрій Магера.

"Навіть зважаючи на одне з останніх рішень Конституційного Суду, яке стосується призначення чергових місцевих виборів в Україні, як на мене, не було б порушенням, якби ВР ухвалила постанову про призначення позачергових виборів у Києві. Тобто, позачергові вибори київського міського голови та позачергові вибори депутатів Київради, безумовно, це обрання могло б бути на термін до проведення наступних чергових виборів у Києві, а саме в жовтні 2015 року. Іншого виходу з цієї ситуації і з цієї кризи, як на мене, не існує, крім призначення і проведення місцевих виборів", - сказав він.

Також А.Магера вважає, що на шляху до проведення позачергових виборів у Києві стоять дві проблеми, а саме: неспроможність фракцій ВР дійти згоди та відсутність грошей, закладених до бюджету, для проведення виборів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ