Політика

Янукович підписав закон, що передбачає збільшення розміру виплат допомоги дітям-інвалідам

Президент України Віктор Янукович підписав один із "пакета" законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив "Діти - майбутнє України" щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів.

Як повідомляє прес-служба глави держави в п'ятницю, закон "Про внесення змін до статті 18 закону України "Про державну допомогу сім'ям із дітьми "передбачає внесення змін, які передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів.

Так, відповідно до закону, 612 дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, отримуватимуть державну допомогу, збільшену на 894 грн.

На разі, згідно з чинною нормою статті 18 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми", на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування, передбачено виплату державної допомоги в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку .

Однак, незважаючи на положення статті 10 закону "Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам", яким встановлено, що соціальна допомога призначається і виплачується на дітей-інвалідів віком до 18 років незалежно від отримання інших видів допомоги, зазначена допомога вираховується з державної допомоги, встановленої на дітей-інвалідів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, над якими встановлено опіку чи піклування.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ