Політика

Україна розраховує вдвiчi збiльшити товарообiг iз Китаєм протягом найближчих кiлькох рокiв

Україна розраховує на збiльшення товарообiгу з Китайською Народною Республiкою до $20 млрд протягом майбутнiх двох-чотирьох рокiв, заявляє заступник мiнiстра закордонних справ Вiктор Майко.

"Той товарообiг, який є - це лише частина потенцiалу, який присутнiй на тiй платформi, яку ми сьогоднi розвиваємо. Я думаю, що завдання президента - вийти на 20 млрд (товарообiгу - IФ) - можна буде досягти протягом наступних двох-чотирьох рокiв", - сказав вiн журналiстам у п'ятницю пiд час конференцiї "АВС: Україна i партнери".

Водночас В. Майко зазначив, що стратегiчне спiвробiтництво України i Китаю передбачає успiшне полiтичне, торгово-економiчне, гуманiтарне спiвробiтництво.

"Йдеться не лише про тi цифри, якi сьогоднi вiдображають, наприклад, товарообiг у 10 млрд доларiв, а ще й про те, якi є перспективи в цьому напрямку", - сказав заступник мiнiстра.

Вiн також наголосив, що кiлька спiльних проектiв Україна i Китай реалiзовують на цей момент, а деякi з них "на пiку своєї активностi будуть лише в наступному роцi".

В.Майка також заявив: "Це буде початок наступного великого етапу подальшої спiвпрацi та розширення цiєї спiвпрацi з Китайською Народною Республiкою".

За словами заступника мiнiстра, зовнiшньополiтичне вiдомство України працює над органiзацiєю вiзиту президента України до КНР у цьому роцi, проте дату вiзиту сторони наразi не визначили.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ