Політика

У ЄС з’являється історична можливість відкрити ринок України та подвоїти з нею обсяг товарообігу - екс-президент ПАРЄ Чавушоглу

Колишній президент Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлют Чавушоглу заявляє, що ЄС має "відкрити двері" для України й отримати переваги від зростання торгівлі та поширення в ній європейських цінностей, повідомляє The Wall Street Journal.

"У Європейського Союзу з’являється історична можливість відкрити ринок України та подвоїти обсяг товарообігу з ЄС, який уже нині сягає 40 млрд євро на рік", - сказав він на конференції в Стамбулі.

Коментуючи відносини України з ЄС і Росією, М.Чавушоглу заявив: "Україні слід допомогти з обох сторін, а не тиснути з обох сторін".

Видання зазначає, що якщо Києву не вдасться підписати угоду про асоціацію з ЄС на саміті програми Східного партнерства в листопаді нинішнього року у Вільнюсі, то потрібно враховувати, що Росія пропонує Україні приєднатися до Митного Союзу. "Україна розривається між можливістю укласти угоду про асоціацію з ЄС і приєднанням до Митного союзу, очолюваного Росією... Хоч би яке рішення вона ухвалила в цих умовах, країна піде на компроміс у своєму розвитку, а може - й зі своєю єдністю. Такий жорсткий вибір не слід ставити перед жодною країною в Європі", - наголосив М.Чавушоглу.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ