Політика

Рибак: Справжня причина блокування ВР у тому, що розпочалася президентська кампанія, і лідери опозиції починають боротьбу між собою

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак переконаний, що справжня причина блокування парламенту в одному - вже розпочалася президентська кампанія, і лідери опозиційних фракцій розпочинають боротьбу між собою.

"Я не маю наміру проводити позачергове засідання парламенту цього тижня, а робитиму все для того, щоб завдяки компромісу працював увесь склад парламенту", - наводить прес-служба Партії регіонів слова В.Рибака з коментаря телеканалу "Інтер".

За його словами, навіть якщо наступного тижня опозиція заблокує трибуну - парламент все одно працюватиме. "А представники опозиції нехай розкажуть своїм виборцям, чому вони блокують парламент і не виконують своїх передвиборчі програми", - наголосив спікер.

"Справжня причина блокування парламенту в одному - вже почалася президентська кампанія. І сьогодні лідери опозиційних фракцій починають боротьбу між собою. А моє завдання – все-таки знайти компроміс у дуже непростому парламенті України, тому що за всю історію незалежності такого парламенту ще не було. І, звичайно ж, моє завдання - зробити все можливе, щоб депутати почули один одного, але найголовніше, щоб вони почули своїх виборців і виконували свої передвиборні обіцянки", - заявив В.Рибак.

Відповідаючи на запитання, чи є сьогодні якісь передумови для того, щоб президент розпустив парламент, голова Верховної Ради повідомив: "На сьогодні підстав для розпуску парламенту немає. І президент таке питання не розглядає. Глава держави виступає за те, щоб депутати чули один одного, виконували зобов'язання перед своїми виборцями й ухвалювали закони, необхідні для розвитку держави. Насамперед ідеться про закони соціальної та економічної сфер".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ