Політика

Медведєв: Сподіваємося, що Україна не братиме на себе зобов'язань, які заважатимуть її участі в ЄЕС, інакше буде дружба, але не інтеграція

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв привітав підписання меморандуму про поглиблення взаємодії України з Євразійською економічною комісією, але закликав Київ не робити кроків, що суперечать цій інтеграції.

"Щойно ми стали свідками меморандуму з Україною. Це перший крок, важливий крок, потрібний крок. І ми йому дуже раді. Але він може стати й останнім кроком, якщо нічого не робити", - сказав Д.Медведєв, виступаючи на Форумі ділових людей держав-членів ЄЕП.

Як зазначив прем'єр, "ми вітаємо цей крок, але ми розуміємо, що якщо ухвалити цілу низку дуже складних, часом непопулярних рішень". "Причому всі рішення, а не лише їх частину", - зазначив Д.Медведєв.

Він наголосив, що українські партнери "не повинні брати на себе зобов'язання, які унеможливлять їхню участь у Євразійському економічному просторі та союзі".

"Це мають усі розуміти, як божий день, якщо цього не відбудеться, звісно, ми дружитимемо далі, розвиватимемо наші двосторонні відносини, але це вже не спільний ринок", - заявив прем'єр РФ.

Він висловив сподівання на те, що "стратегічні рішення щодо цього буде ухвалено".

При цьому Д.Медведєв визнав, що на пострадянському просторі відбуваються "дуже важливі інтеграційні процеси". "Саме тому вони викликають колосальний інтерес із боку зарубіжних партнерів, які мають свої очікування, якісь ревнощі відчувають, але найголовнішим є те, що відбувається в наших країнах", - зазначив прем'єр.

Даючи оцінку інтеграційним процесам у Єдиному економічному просторі, Д.Медведєв наголосив, що "ми за ці кілька років багато чого накрутили". "Ми створили безпрецедентний механізм. У чомусь він, можливо, працює непогано, а в чомусь не працює взагалі", - сказав він.

Д.Медведєв визнав, що на стан економік країн ЄЕП впливають і негативні тенденції у світовій економіці, і рецесія в низці країн.

Прем'єр вважає, що приклад України, яка підписала меморандум із Євразійською економічною комісією, наслідуватимуть і інші країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ