Політика

Бойко: Статус спостерігача надасть можливість Україні оцінити всі плюси і мінуси Митного Союзу

Набуття Україною статусу спостерігача при Митному союзі дозволить оцінити всі плюси і мінуси МС, переконаний віце-прем'єр України Юрій Бойко.

"Отримання Україною статусу спостерігача надасть можливість точно оцінити всі плюси і мінуси Митного союзу", - сказав Ю.Бойко в інтерв'ю телеканалу "Інтер", передає прес-служба віце-прем'єра.

Він додав, що переговори тривають у двосторонньому форматі.

"Ми зараз проводимо переговори в двосторонньому форматі з нашими партнерами: Білоруссю, Казахстаном, Росією. Після завершення цього процесу ми вийдемо на переговори вже з Євразійською комісією", - сказав Ю.Бойко.

Віце-прем'єр зазначив, що стосовно розвитку співробітництва України з Митним союзом і Європейським Союзом пролунало чимало заяв, але більшість з них були винятково політичними і не ґрунтувалися на економічних розрахунках.

Як повідомлялося, 23 квітня прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що Україні вдалося досягти принципової домовленості про набуття статусу спостерігача в МС, який може бути офіційно закріплено на зустрічі з главами цього союзу наприкінці травня.

Водночас заступник глави Мінекономрозвитку Росії Олексій Лихачов зазначив, що це питання ще не вирішене і наразі переговори з українською стороною тривають як на двосторонньому рівні з країнами-членами МС, так і на рівні ради Євразійської економічної комісії.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ