Політика

Турчинов провів брифінг на головах "беркутівців"

Перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов в четвер провів брифінг біля будівлі Апеляційного суду Києва, де Печерський райсуд проводить слідчі дії у "справі Щербаня", спершись руками на каски співробітників спецпідрозділу "Беркут".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", О.Турчинов висловив обурення у зв'язку з тим, що народних депутатів не пропускали до будівлі суду.

"Ми просили керівництво суду, однак ніхто до нас не вийшов і не дав пояснень!", - заявив він.

О.Турчинов назвав незаконним рішення слідчого судді Оксани Царевич про недопуск парламентаріїв до зали засідання: "Жодних підстав не пускати нас у них немає".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у дворі суду зібралася велика кількість правоохоронців, зокрема, представники судової міліції "Грифон" та спецпідрозділу "Беркут". Біля центрального входу до суду встановлено турнікети, співробітники міліції пропускали представників ЗМІ всередину лише за журналістськими посвідченнями.

Як повідомлялося, напередодні О.Царевич попросила полишити залу засідань всіх, хто не має відношення до цього кримінального провадження. Народні депутати фракції "Батьківщина" відмовилися, їх вивели співробітники спецпідрозділу "Беркут", після чого суддя розпочала допиту І.Мар’їнкова.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ