Політика

Заяви Жириновського не сприяють розвитку дружніх українсько-російських відносин - МЗС України

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що критичні висловлювання керівника фракції ЛДПР у Держдуми РФ Володимира Жириновського на адресу України не сприяють розвиткові дружніх відносин із Росією.

"Звісно, ми сподіваємося, що висловлювання Жириновського є його власною думкою, оскільки на сьогодні він не є представником керівництва в Держдумі, а є лідером фракції", - повідомив на брифінгу в. о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Він нагадав, що позиція В.Жириновського давно відома, й вона не стала новиною для української сторони.

"Звісно, в Києві вважають, що всі висловлювання, які вчора пролунали, не сприяють розвитку дружніх двосторонніх відносин", - сказав Є.Перебийніс.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чи може українська сторона оголосити В.Жириновського персоною нон-грата, представник МЗС повідомив, що це питання не належить до компетенції зовнішньополітичного відомства.

Як відомо, під час свого візиту свого візиту до Києва 28 січня В.Жириновський заявив, що Україна має "рухатися не в ЄС, де на неї ніхто не чекає, а прагнути зблизитися з Росією".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ