Політика

Секретарі місцевих рад просять Кабмін усунути недофінансування місцевих бюджетів

Державний бюджет на поточний рік передбачає недофінансування делегованих повноважень органам місцевого самоврядування на суму 30 млрд грн, що може призвести до відсутності грошей для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери в четвертому кварталі.

"Із року в рік ми змушені констатувати, що визначений черговим законом про держбюджет обсяг фінансових ресурсів територіальних громад не забезпечує належного виконання функцій і повноважень, покладених на органи місцевого самоврядування", - йдеться у зверненні Спілки секретарів місцевих рад Асоціації міст України (ССМР АМУ) до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, яке було затверджено на засіданні спілки в середу.

Так, фінансування делегованих органам місцевого самоврядування повноважень передбачено в держбюджеті на поточний рік лише на 79%.

ССМР АМУ просить внести зміни до держбюджету, які передбачатимуть збільшення видатків місцевих бюджетів на фінансування делегованих повноважень, зменшення вилучень із місцевих бюджетів до держбюджету на 30%.

Також ССМР АМУ просить збільшити на 1 млрд обсяг субсидій із держбюджету на компенсацію за пільгове перевезення деяких категорій громадян, забезпечити повне фінансування цільових програм, погасити кредиторську заборгованість щодо виконання цих програм у попередні роки, а також кредиторську заборгованість у сумі 5 млрд грн, яка виникла внаслідок залучення середньострокових позик для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ