Політика

"УДАР" іще не ділив комітетів ВР з іншими опозиційними фракціями й має намір це зробити днями, заявляє Кличко

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявляє, що його фракція поки що не проводила переговорів із представниками інших опозиційних фракцій про членство в комітетах Верховної Ради.

"Про комітети питання не порушувалося. Ми найближчими днями маємо сісти з об'єднаною опозицією і домовитися, які комітети ми беремо", - сказав В.Кличко журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер.

Він наголосив, що фракція "УДАР" має "фахівців найвищого рівня". "Ці люди можуть не лише бути членами комітету й забезпечувати їх ефективну роботу", - зазначив лідер фракції.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи мають намір представники фракції "УДАР" долучитися до роботи Конституційної асамблеї, В.Кличко нагадав, що фракція не змінювала своєї позиції щодо роботи в конституційній асамблеї. "Цей орган створено спеціально для того, щоб далі поширювати думку Адміністрації президента", - сказав лідер "УДАРу".

Як повідомлялося, на засіданні у четвер Верховна Рада ухвалила рішення про перелік і кількісний склад комітетів парламенту нового скликання, при цьому склад комітетів затверджено не було. Відповідно до рішення, в парламенті VII скликання буде 27 комітетів і одна контрольна комісія з питань приватизації. На відміну від парламенту попереднього скликання, Комітет з питань фінансової та банківської діяльності, податкової та митної політики розділено на Комітет з питань фінансової та банківської діяльності та Комітет з питань податкової та митної політики.

У фракції "Батьківщина" висловили сподівання, що у п'ятницю в новообраного спікера парламенту Володимира Рибака розпочнуться консультації щодо розподілу парламентських комітетів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ