Політика

Наступне пленарне засідання ВР відбудеться 4 грудня і, якщо не буде проекту держбюджету-2013, воно буде останнім

Верховна Рада України VI скликання збереться на пленарне засіданні 4 грудня 2012 в останній раз, якщо уряд не подасть проект державного бюджету на 2013 рік.

"4 грудня - пленарне засідання. Якщо не буде проекту бюджету, то це буде останнє засідання Верховної Ради цього скликання", - сказав голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні українського парламенту у вівторок.

"Якщо буде проект бюджету, то тоді працюватимемо протягом всього тижня до 7 грудня", - додав він.

На засіданні у вівторок депутати також внесли зміни до календарного плану своєї роботи на поточному тижні. Згідно з ухваленою постановою, пленарне засідання Верховної Ради 20 листопада триватиме до завершення розгляду всіх питань порядку денного, а 21-23 листопада депутати працюватимуть у комітетах і фракціях. Наступне пленарне засідання відбудеться вже 4 грудня.

Як повідомлялося, "БЮТ-Батьківщина" вимагає проходження повної процедури розгляду державного бюджету на 2013 рік у Верховній Раді України. Оскільки Кабінет Міністрів не подав проект держбюджету до 15 вересня, і тому терміни його розгляду також мають бути перенесені, "є підстави говорити про розгляд держбюджету на 2013 рік новим складом парламенту", зазначили в опозиції.

В.Литвин раніше заявляв, що хотів би завершити свою каденцію роботи спікером ухваленням держбюджету-2013. Водночас він наголосив, що уряду потрібно ще, як мінімум, тиждень, щоб погодити всі макроекономічні показники, "тобто робота над бюджетом триває".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ